PinkTober - You Go Girl 2019

11/07/2019 10:05:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Dah terlajak bulan dan hampir sebulan event ni baru Eyda nak cerita kat sini kan.

Bukan apa, bila urat malas nak letakkan gambar tu mulalah lambat nak siapkan entry. Padahal banyak jer cerita nak coret kat sini.

Ntah macam mana sebenarnya Eyda boleh daftar larian PinkTober yang diadakan di IOI City Mall, Putrajaya ni pun tak tahu laa.

Walau bagaimanapun, event kali ini merupakan event negeri ke-6 daripada 7 negeri yang Eyda dah daftar untuk tahun ini.

Nampak tak kegigihan yang ada dalam diri Eyda tu. Event kali ini Eyda pergi bersendirian naik bas dan tumpang tidur di rumah sepupu saja. Nasib laa rumah dia dengan tempat event ni tak jauh mana.

Sesampainya Eyda kat stesen bas, gigih laa cari Grab untuk ke IOI City Mall untuk mengambil race kit PinkTober. Beratur laa nak kata lama tak juga, tapi boleh laa sementara nak sampai giliran sendiri.

Eyda cari Grab untuk ke rumah sepupu pula. Jadinya hari Eyda banyak di habiskan ke sana sini jer hari tu.

Selfie apa yang patut dulu

Pagi hari event, suami sepupu yang hantarkan Eyda ke IOI City Mall. Nasib laa suami sepupu pun antara yang meminati aktiviti sukan berlari dan tidak ketinggalan berbasikal.

Meriah kan, kali ini Eyda bermula nun di belakang. Yelah jumpa abah Mahamad dan anakanda abah yang lain. Ermm larian kali ini Eyda dapat berkenalan lebih banyak rakan baru. Seronok jugak bila berlari di tempat lain.


Lambung laa korang bola gergasi tu

Selain kita dapat merasai suasana dan laluan baru malah kita juga dapat menambah kenalan dalam aktiviti sihat yang sama.

Larian pagi tu hanya 5km saja. Jadi laa kan, sesaja nak merasa laluan lain dan juga suasana baru. Bila lagi nak berubah angin sesekali.

Semua ini kenalan abah
Semua ini kenalan abah, semua abah panggil anakanda. Yelah, kami ni kan ibarat seperti anak abah kan. Yang didepan Eyda tu Shamsiah, lebih mesra dipanggil Sham. Yang dua orang tepi abah tu Eyda terlupa pula namanya. Tau sembang je kan.

Sarapan dulu
Pagi tu, abah Mahamad belanja kami semua bersarapan. Mulanya abah Mahamad nak makan di McDonald's, tapi memandangkan McDonald's belum buka, makanya kami singgah di Pappa Rich jer.

Depan kaunter pun jadi

Kalau ikutkan Eyda nak balik awal, tapi abah Mahamad mintak Sham tumpangkan Eyda balik. Itu yang boleh berada lama dengan kenalan baru pagi tu.

Ini Alya
Ini pun kenalan baru Eyda, namanya Alya. Comel orangnya. terima kasih sudi menjadi sahabat Eyda yang baru. Makin bertambah sahabat Eyda dalam aktiviti sihat nih.

Posing laa sekeping dua
Terima kasih Alya sudi ambilkan gambar Eyda nih. Posing jelah walaupun dari kejauhan daripada photobooth Pinktober.

Medal

Comel jer medalnya berbentuk baju dalam. Yelah sesuai laa kan medal ni sempena dengan bulan kesedaran kanser payudara. Tak kan nak letak medal payudara pula kan. Itu lagilah mengundang kecaman nanti. Hahaha. Ermm macam-macam laa kengkawan Eyda nih, terutamanya lelaki. Ada-ada saja tafsirannya.


You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikanlah tinggalkan sebarang komen dan jejak anda di sini.. Terima kasih kerana sudi singgah ke sini..

Blog yang Diikuti