minuman

Moodmojee Menampilkan Minuman Unik dan Sedap

12/06/2018 08:40:00 PM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Baru-baru ini pihak Anchor Food Professional telah pun melancarkan kempennya yang terbaru iaitu Moodmoojee.


Kempen Moodmojee ini menampilkan 6 minuman bercirikan kesukaan rakyat Malaysia yang baru dengan menggunakan produk tenusunya.

Di dalam kempen Moodmojee ini, pihak Anchor telah bekerjasama dengan 15 outlet makanan dan minuman di seluruh Malaysia. Minuman yang berasaskan kopi, teh dan kopi ini mampu memberi "Mood Booster" kepada peminumnya.

Kempen ini bukanlah yang pertama ditampilkan oleh pihak Anchor kerana sebelum ini pihak Anchor pernah menjalankan kempen seperti Say Cheese, PizzArt dan Anchor TravelCakes.



Pengurus Jualan National Chua Chern Shian yakin bahawa penggemar kopi, teh dan coklat pasti akan menyukai minuman baru ini.

Menurut beliau, minuman tenusu sangat popular di negara Barat. Oleh itu, kali ini mereka ingin menggabungkan pelbagai bahan bagi menghasilkan minuman yang mengikut citarasa rakyat Malaysia.

Enam minuman yang dimaksudkan ialah Lemon Mint Meringue, White Chocoffee, Kaya-nika Fusion, Pom and Grey Twist,  Tangy Brew dan Yuzu Chocolate Surprise. Semua minuman ini dihasilkan dengan menggunakan produk tenusu Anchor termasuklah susu penuh krim, keju krim dan juga krim putar.

Semua pengusaha juga diberikan kursus dalam menghasilkan semua minuman ini bagi memastikan rasa yang sama di semua outlet.

Untuk pengetahuan, semua produk yang digunakan di dalam penghasilan minuman ini telah pun berada di dalam pasaran Malaysia sejak tahun 70-an lagi. Kini pihak Anchor ingin mempelbagaikan cara yang lebih kreatif untuk menarik lebih ramai menikmatinya.

Moodmojee di Overstepped Sungai Petani

Baru-baru ini, pihak Anchor Food Professional telah mengadakan kempen Moodmojee di Overstepped Cafe, Taman Sejati dan Overstepped Cafe Perdana Height di Sungai Petani.

Tahukah anda, produk Anchor yang seringkali digunakan di dalam makanan ini, telah digunakan dalam minuman.

Ia kedengaran pelik bukan tetapi ianya telah menghasilkan minuman yang unik dan sedap.

Antara minuman yang dimaksudkan ada di dalam kempen ini. Eyda juga sempat merasai sendiri 3 jenis minuman iaitu Lemon Mint Meringue, White Chocoffee dan Kaya-nika Fusion.


Minuman Lemon Mint Meringue mirip rasa lemon yang berkrim kerana ianya menggabungkan Anchor Whipping Cream, meringue (telur putih) dan ditambah dengan biskut lemon di atasnya.


Minuman White Chocoffee sesuai bagi yang meminati kopi dan coklat kerana minuman ini menggabungkan keduanya kopi putih dan coklat disamping Anchor Full Cream Milk, Anchor Cream Cheese dan Anchor Whipping Cream dan juga bersama mentega kacang.


Minuman Kaya-nika Fusion pula mirip rasa cendol kerana ianya menggabungkan Anchor Whipping Cream, lapisan kaya,  gula melaka, pulut dan kacang merah.

Kempen ini telah bermula November 2018 hingga Januari 2019.

Jadinya penduduk sekitar Sungai Petani bolehlah merasai sendiri minuman yang telah diperkenalkan ini.

Outlet yang turut sama dalam minuman Moodmojee 

Hoon Guan Coffee Shop - Klang, Selangor

Gafe Cafe - Semenyih, Selangor

Love Tea F & B - Kulai, Johor

Living Room - Johor Bahru

Cofeology Cafe & Restaurant - Bukit Beruang, Melaka

Overstepped - Sungai Petani, Kedah

La Taste - Gurun dan Sungai Petani, Kedah

Bakery Lavish Fusion - George Town, Pulau Pinang

HIVE by Love A Loaf - Bayan Lepas, Pulau Pinang

La Taste - Butterworth, Pulau Pinang

Family Confectionary - Kampar, Perak

Baker's Hut - Seri Manning, Perak

Kilang Delight - Kota Kinabalu, Sabah

Chub's Grill - Kota Kinabalu, Sabah

Cafe, Chiu - Kota Kinabalu, Sabah

Lucky Bean - Kota Kinabalu, Sabah


larian

5km Possible Fun Run PDRM Kuala Muda 2018

11/19/2018 12:55:00 PM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Seperti biasa larian untuk kesihatan masih lagi Eyda buat. Tapi kali ni larian secara fun run saja.

Pada mulanya Eyda menolak untuk daftar larian nih memandangkan esoknya Eyda ada larian di Kuala Kangsar. Tapi memandangkan kawan-kawan Eyda ajak, Eyda pun setuju untuk daftar demi kawan-kawan.

Nasib laa larian fun run jer, jadinya boleh buat secara santai sedikit. Kalau competitive tak boleh laa terlalu santai sangat. Tak pasal jadi antara yang terakhir pula, hahaha.

Okay sudah-sudah laa membebel kan. Nak cerita di hari kejadian. Pagi tu jalan agak basah sebab malam sebelum tu hujan.
 
Apapun masa event cuaca agak baik. Eyda sampai sana sekitar jam 6.45 pagi. Eyda sampai lebih kurang dengan Farah. Acara pagi tu bermula dengan zumba.


Zumba

Tapi Eyda dengan Farah buat hal sendiri kat belakang. Sempat laa wefie dan warming up cara kami sendiri. Tak mampu nak ikut step zumba yang agak laju, nanti tak pasal-pasal sakit badan sendiri.


Acara larian dimulakan sekitar jam 7.30 pagi. Cuaca pun mulai cerah, ramai juga yang sertai larian ni termasuklah budak sekolah. Kalau ikutkan pendaftaran dibuka kepada 1,000 orang sahaja.

Memulakan acara larian
Bila berlari, mula laa nak rakam beberapa gambar. Disebabkan aplikasi Runkeeper sedikit masalah, maka sesi bergambar pun ala kadar saja.

Antara peserta larian
Eyda berlari dalam kelajuan biasa saja, asalkan dapat tamatkan larian dengan baik dah memadai. Takut jugak cedera sebabnya esok ada larian lagi. Bagus letak sijil dalam plastik, sekurang-kurangnya tak rosak sebab terkena air dan sebagainya.

Medal dan sijil penyertaan
Sesi bergambar dengan medal tu biasa laa. Tanda berjaya menghabiskan larian tersebut. Antara perkara yang seronok dalam berlari, dapat mengeluarkan peluh, menyihatkan badan, dapat melakukan aktiviti ni bersama kawan-kawan, dapat kawan baru dan tidak ketinggalan dapat kumpul medal yang cantik.

Gembira dengan medal terbaru
Terima kasih Farah dan Nida kerana mengajak Eyda sertai korang kali nih. Sesesungguhnya seronok bila dapat buat aktiviti ni bersama korang.


Tabik Eyda kat Farah dan Nida nih, sebab walaupun kurang sihat diaorang sertai juga larian kali ini. Moga persahabatan kita kekal sampai bila-bila.


Blog yang Diikuti