kedai makan

Western Homemade Sedap di JS 17 Cuisine, Penang

11/16/2018 10:03:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Bila berkunjung ke Pulau Pinang, pastinya lokasi tempat makan menjadi pertanyaan.

Bukan apa, Pulau Pinang kan merupakan antara tempat yang menjadi syurga makanan. Pelbagai makanan yang sedap ada di Pulau Pinang.

Baru-baru ini Eyda berkesempatan singgah makan di Kompleks Makanan Padang Brown, Jalan Dato Keramat, Pulau Pinang.

Lokasi yang menyediakan pelbagai menu makanan dan minuman dengan kawasan tempat makan yang terbuka.

Di sana, Eyda makan di kedai makanan western di JS 17 Cuisine. Iaitu kedai yang menyediakan  homemade burger dan western food.


Mesti ada yang tertanya kan apa istimewanya menu western yang disajikan di JS 17 Cuisine. Sebenarnya keistimewaan yang ada pada menu western JS 17 Cuisine itu sendiri ialah semua bahan yang digunakan dalam penyediaan semua menu daripada bahan mentah sehinggalah ke sosnya dibuat sendiri oleh pemiliknya.

Jadinya tak mustahil menu yang disajikan disini lain daripada yang lain kerana cara pembuatannya itu sendiri.

Banyak menu yang disajikan di sini sedap dan pastinya memenuhi tekak peminat menu western. Tak percaya? Tengoklah apa yang disajikan di sini.

Jika anda antara pengemar cheese, anda boleh memilih antara menu di bawah nih. Semuanya sedap kerana ia penuh dengan limpahan campuran 3 jenis cheese menjadikan cheezy mozarellanya begitu sedap dengan warnanya yang menarik.


Chicken Chop Mozarella Cheese

Chicken Mozarella Cheese Burger
Soft Crab Special Burger Mozarella

Meatball Cheezy

Cheezy Chicken Wing

Jika anda tidak meminati cheese dan lebih suka menu yang pedas. Anda jangan risau, anda boleh memilih menu yang dipenuhi dengan sos black pepper.

Bukan saja sos ini sedikit pedas malah ianya penuh dengan biji lada yang boleh anda kunyah bagi menambahkan lagi rasa pedas. Untuk pengetahuan anda, sos black papper ini juga dibuat sendiri oleh pemiliknya.

Chicken Chop Blackpepper

Fish and Chip Blackpepper

Lamb Chop Blackpepper

Jumbo Sausage Blackpepper

Kalau anda nak tahu, anak Eyda sukakan menu Chicken Chop Mozarella Cheese kerana limpahan sos cheese dia yang sedap sampaikan dia makan dengan cicah sos tu sehingga licin.

Tidak ketinggalan Lamb Chop Blackpepper juga menjadi pilihan anak Eyda kerana kerana dia sukakan menu yang sedikit pedas.

Selain daripada pilihan menu di atas, ada lagi menu lain yang korang boleh pilih. Pastinya rambang mata untuk memilih menu yang diingini.




Untuk pengetahuan anda juga, jika anda sukakan tempat terbuka dan memilih menu lain sebagai memenuhi tekak anda. Kompleks Makanan Padang Brown tempat yang sesuai buat anda.

Jika anda lebih suka tempat yang agak tertutup dan sedikit privasi, anda boleh ke HQ JS 17 Cuisine yang bertempat di Komplkes Letak Kereta Bertingkat, Bangunan MBPP.

Ohh sebelum Eyda terlupa, pihak JS 17 Cuisine juga menawarkan perkhidmatan penghantaran di Pulau Pinang. Untuk pembelian melebihi RM50 anda layak mendapat khidmat penghantaran secara percuma. Walaubagaimana pun perkhidmatan ini tidak termasuk kawasan Balik Pulau dan Seberang Perai.


Alamat JS 17 Cuisine

Cawangan



JS 17 Cuisine
No 45, Kompleks Makanan Padang Brown
Jalan Dato Keramat
Pulau Pinang

Waktu Perniagaan
4.00 petang hingga 11.00 malam
Setiap hari (Isnin - Ahad)
 

HQ:



JS 17 Cuisine
Lot 17, Kompleks Letak Kereta Bertingkat
Bangunan MBPP 
10300 Georgetown
Pulau Pinang
(Landmark dalam bangunan Kompleks Letak Kereta Bertingkat Berdepan Standard Charted Bank)
 
Waktu Perniagaan 
11.00 pagi hingga 11.00 malam
Cuti hari Ahad

Servis penghantaran

Sila hubungi
017-5377747 untuk tempahan

Info

izzat

Penganugerahan Rambu Pengakap Negeri Kedah

10/29/2018 01:02:00 PM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Hari ini Eyda nak kongsikan mengenai pencapaian anak Eyda iaitu Izzat dalam kokurikulum.

Penerima Anugerah Rambu Daerah Kulim / Bandar Baharu




Alhamdulillah pada 17 Oktober 2018 baru-baru ini, Izzat antara 900 orang ahli pengakap Kedah telah pun menerima anugerah Rambu Pengakap Kanak-kanak dalam Majlis Istiadat Penganugerahan Anugerah Rambu Pengakap Peringkat Negeri Kedah di Dewan Al-Farabi Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Kedah.

Izzat bersama rakan sekolah yang manjadi Penerima Rambu Kanak-Kanak

Tak sangka Eyda yang Izzat mampu mencapai kecemerlangan tertinggi dalam pengakap berdasarkan info yang Eyda ambil nih.


Pesuruhjaya Program Negeri, Badrul  Hisham Abdullah berkata, majlis berkenaan diadakan untuk memberi penghargaan atas pencapaian ahli pengakap yang memenuhi syarat kelayakan pemakaian rambu dan sijil di negeri ini.

Katanya, pihaknya ingin memberi  pengiktirafan kepada Pengakap Kanak- Kanak yang lulus lencana Emas, Pengakap Muda lulus lencana Jaya dan Pengakap Remaja lulus lencana Tertinggi.

"Anugerah Ketua Pengakap Negara, Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negara dan Ketua Pesuruhjaya Pengakap Negeri serta  Sijil Rambu Pengakap adalah anugerah kecemerlangan tertinggi dicapai seseorang ahli pengakap.

"Mereka akan diberi penghargaan itu setelah berjaya menyempurnakan semua  lencana kemajuan dan kepandaian serta memenuhi syarat berdasarkan Skim Latihan Pengakap Malaysia," katanya.

Menurutnya, anugerah berkenaan diharapkan membantu memberi perangsang  dan semangat kepada penerima dan rakan-rakan pengakap lain untuk terus maju dalam perkara dilakukan mereka.

Terdahulu, Majlis Istiadat Penganugerahan Anugerah Rambu Pengakap Peringkat Negeri Kedah dirasmikan Pengarah Pendidikan Negeri Kedah, Abdul Aziz Selaiman.

Kredit gpsbestari

Tahniah Izzat dan kawan-kawan. Kamu dah tunjukkan bahawa kamu juga mampu berjaya dan aktif.

Blog yang Diikuti