free gift

Cawan Kit Kat

2/25/2020 04:32:00 PM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Lama betul tak update blog. Tulis separuh simpan dalam draf. Ntah bila nak publish pun tak tau.

Okay laa, yang mana masih dalam draf, Eyda simpan jap. Malas nak upload gambar. Yang mana boleh siapkan mengarang kita publish dulu.


Kit Kat Free Mug

Bulan lepas Eyda ada laa singgah ke mini market dekat dengan rumah Eyda. Bila jalan masuk tu nampak laa deretan bungkusan Kit Kat nih. Ehh ada 15 Kit Kat, harga baru RM10.99 siap percuma cawan comel lagi.

Selepas pusing membeli barangan yang diingini, apa lagi Eyda lalu dan rembat laa sebungkus Kit Kat nih. Bila difikirkan lama jugak Eyda tak makan Kit Kat, sesekali layan best jugak kan.

Free Mug Owl
Cantik laa plak cawan Owl nih, kombinasi warna dia pun menarik. Ermm cawan nih dah jadi cawan Kimie. Elok laa kena dengan warna kegemaran dia.

Selang beberapa hari kemudian, Eyda ada beli lagi sebungkus Kit Kat tu dan dapat cawan Mouse. Cawan ni pula kena dengan warna kegemaran Izzat plak. Okay laa tu, memasing dah ada cawan comel nih.


Comel kan cawan Kit Kat nih. Siap ada 2 gambar yang berbeza sebelah sini dan sana cawan. Sebelah macam kat cawan tu sebelah lagi macam kat bungkusan Kit Kat tu.

Bosan tengok gambar sebelah sini, kita pusing sebelah satu lagi kan.


makanan

Ghost Pepper Cottage Fries

1/28/2020 03:48:00 PM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Ermm hari ni saja Eyda nak kongsikan apa yang Eyda dah makan gara-gara anak Eyda.

Minggu lepas Eyda ada laa ke 7 Eleven. Kimie nak membeli sesuatu yang pedas. Hantu pedas laa budak-budak nih.

Lepas dah ambil megi pedas, ada laa cashier nih bagitau ada keropok pedas. Salah satunya Ghost Pepper Cottage Fries. Macam-macam nak di Ghost Pepper kan.

Ghost Pepper

Balik rumah tu Kimie terus capai keropok tu. Nak tau masa mula Kimie makan dia cakap apa? "Ibu tak pedas pun kopok nih. Biasa ja rasanya." Amboi berlagak kau ya.

Lepas dia dah makan beberapa keping baru dia cakap, "Ibu, kopok ni kalau dah makan banyak baru nak rasa pedas, makin pedas laa." Hahaha baru dia tau. 

Eyda makan sekeping ja awal tu. Ada laa rasa pedasnya, Yelah orang yang tak tahan pedas memang macam ni kan.

Lepas beberapa ketika, masing-masing dah tak nak makan. Nak tak nak terpaksa laa Eyda habiskan keropok tu sorang-sorang. Tahan laa pedas sorang-sorang.

Kalau ikutkan keropok ni bila makan banyak-banyak tu terasa laa pedas lebih sedikit daripada keropok pedas biasa tu. Korang kalau jenis tahan pedas tu okay ja, mesti cakap ehh tak pedas mana pun. Tak gitu.

Apapun keropok ni hanya ada di 7 Eleven ja tau sebab kat bungkusan keropok pun ada tulis Esklusif di 7 Eleven.


Blog yang Diikuti