Himalaya Bonnisan Membantu Meningkatkan Selera Anak

12/24/2021 12:41:00 PM

 

Bila kanak-kanak mula meningkat umur setahun dan ke atas, selera makan mereka makin menurun. Ketika itu ibu bapa mula memikirkan cara untuk mengembalikan selera anak-anak.

Ketika ini mereka lebih suka bermain berbanding makan. Waktu makan merupakan waktu sukar bagi ibu bapa untuk memujuk anak-anak untuk makan.


Ibu bapa pada ketika waktu makan ini tidak ubah seperti berada di medan perang. Mana taknya, jenuh kita berperang mental dan fizikal dalam memastikan kita berjaya suap makan makanan untuk anak-anak dalam tempoh ini.


Bab memilih makanan dan kurang selera makan merupakan antara masalah yang dihadapi oleh kebanyakan ibu bapa. Hal ini termasuklah dengan Nuqman. Waktu makan memang waktu yang paling mencabar. Memang susah nak betul nak mengajak dia makan nasi dan jamah makanan yang lebih berkhasiat.


Tapi setelah mencuba Himalaya Bonnisan ni, aku memang perasan selera makan Nuqman kembali bertambah. Tak salah langkah aku mencuba Himalaya Bonnisan ni. Itu pun setelah melihat ramai kenalan dah mencuba untuk anak mereka yang kurang selera dan memilih makanan.


Himalaya Bonnisan adalah supplement berbentuk cecair. Produk ini selamat kerana ianya mempunyai kelulusan dari KKM dan pasti ianya 100% halal. Apa yang penting, ia selamat untuk kanak-kanak kerana ia menggunakan bahan-bahan semulajadi. Bahan-bahan terkandung dalam produk Bonnisan ni bebas daripada :
➡️ Alkohol
➡️ Klorofom
➡️ Opium
➡️ Sedative
➡️ Sodium bicarbonate

Antara kebaikan dan kelebihan yang ada di dalam Himalaya Bonnisan ini adalah seperti :
✅ Memastikan pencernaan yang betul dengan penyerapan makanan yang baik
✅ Mengurangkan kolik, kembung perut dan senak
✅ Membantu menambahkan berat badan
✅ Memastikan pertumbuhan gigi sihat
✅ Meningkatkan pertumbuhan yang sihat dan menjamin kesejahteraan kesihatan


#BonnisanPilihanAnakku 
#BonnisanJuara
#BonnisanForKid
#izzeydalife

Essential Oil R.C

12/23/2021 04:02:00 PM

Bila bermalam kat hotel atau homestay memang aku sentiasa bawa bersama essential oil R.C selain essential oil yang lain.

Bukan apa, bila aku tidur dalam aircond mula laa resdung atau hidung tersumbat melanda diri. Terus rasa tak selesa nak tidur. Maunya terjaga berkali-kali daripada tidur.

Masa tu aku mesti ambik essential oil R.C ni sapu di bahagian zone T wajah. Tak lama lepas tu, aku akan rasa lebih selesa nak bernafas dan tidur pun lebih nyenyak.


Bagi yang mengalami masalah yang sama, meh keloi aku di https://wa.link/ikz5xe

#EssentialOilsRC #YoungLivingMalaysia #YoungLivingKulim #younglivingdistributor #izzeydalife

Blog yang Diikuti