Himalaya Bonnisan Membantu Meningkatkan Selera Anak

12/24/2021 12:41:00 PM

 

Bila kanak-kanak mula meningkat umur setahun dan ke atas, selera makan mereka makin menurun. Ketika itu ibu bapa mula memikirkan cara untuk mengembalikan selera anak-anak.

Ketika ini mereka lebih suka bermain berbanding makan. Waktu makan merupakan waktu sukar bagi ibu bapa untuk memujuk anak-anak untuk makan.


Ibu bapa pada ketika waktu makan ini tidak ubah seperti berada di medan perang. Mana taknya, jenuh kita berperang mental dan fizikal dalam memastikan kita berjaya suap makan makanan untuk anak-anak dalam tempoh ini.


Bab memilih makanan dan kurang selera makan merupakan antara masalah yang dihadapi oleh kebanyakan ibu bapa. Hal ini termasuklah dengan Nuqman. Waktu makan memang waktu yang paling mencabar. Memang susah nak betul nak mengajak dia makan nasi dan jamah makanan yang lebih berkhasiat.


Tapi setelah mencuba Himalaya Bonnisan ni, aku memang perasan selera makan Nuqman kembali bertambah. Tak salah langkah aku mencuba Himalaya Bonnisan ni. Itu pun setelah melihat ramai kenalan dah mencuba untuk anak mereka yang kurang selera dan memilih makanan.


Himalaya Bonnisan adalah supplement berbentuk cecair. Produk ini selamat kerana ianya mempunyai kelulusan dari KKM dan pasti ianya 100% halal. Apa yang penting, ia selamat untuk kanak-kanak kerana ia menggunakan bahan-bahan semulajadi. Bahan-bahan terkandung dalam produk Bonnisan ni bebas daripada :
➡️ Alkohol
➡️ Klorofom
➡️ Opium
➡️ Sedative
➡️ Sodium bicarbonate

Antara kebaikan dan kelebihan yang ada di dalam Himalaya Bonnisan ini adalah seperti :
✅ Memastikan pencernaan yang betul dengan penyerapan makanan yang baik
✅ Mengurangkan kolik, kembung perut dan senak
✅ Membantu menambahkan berat badan
✅ Memastikan pertumbuhan gigi sihat
✅ Meningkatkan pertumbuhan yang sihat dan menjamin kesejahteraan kesihatan


#BonnisanPilihanAnakku 
#BonnisanJuara
#BonnisanForKid
#izzeydalife

Essential Oil R.C

12/23/2021 04:02:00 PM

Bila bermalam kat hotel atau homestay memang aku sentiasa bawa bersama essential oil R.C selain essential oil yang lain.

Bukan apa, bila aku tidur dalam aircond mula laa resdung atau hidung tersumbat melanda diri. Terus rasa tak selesa nak tidur. Maunya terjaga berkali-kali daripada tidur.

Masa tu aku mesti ambik essential oil R.C ni sapu di bahagian zone T wajah. Tak lama lepas tu, aku akan rasa lebih selesa nak bernafas dan tidur pun lebih nyenyak.


Bagi yang mengalami masalah yang sama, meh keloi aku di https://wa.link/ikz5xe

#EssentialOilsRC #YoungLivingMalaysia #YoungLivingKulim #younglivingdistributor #izzeydalife

Kempen Kembali Ke Sekolah 'Cerahi Kehidupan Prihatin Bersama TOP' Kembali Lagi

12/22/2021 10:41:00 AM

Kempen Kembali Ke Sekolah ‘Cerahi Kehidupan Bersama TOP’ Muncul Semula Dengan Lebih Baik dan Besar Bagi Menyokong 333 Pelajar Sekolah Rendah 

Kejerihan ibu tunggal dalam menguruskan keluarga bersendirian di Malaysia semakin meruncing ketika pandemik COVID-19. Lebih 150,000 ibu tunggal telah mendaftar untuk mendapatkan bantuan dengan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Satu kajian mendapati golongan ibu tunggal amat terkesan ketika pandemik ini memandangkan mereka merupakan individu utama punca pencarian, di samping memastikan kebajikan keluarga terus terpelihara. Bagi golongan ibu tunggal yang terkesan secara kewangan, musim kembali ke sekolah boleh menjadi tempoh yang sukar kerana mereka perlu mendapatkan keperluan bagi anak-anak bersekolah dengan perbelanjaan yang terhad.

Menyedari keperluan ini, kempen kutipan amal Cerahi Kehidupan Bersama TOP (Brighter Future with TOP) kini kembali dengan lebih baik dan besar melalui kerjasama dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), AEON, dan Shopee. Kempen ini bermatlamat untuk memenuhi keperluan persekolahan bagi 333 kanak-kanak daripada keluarga ibu tunggal bagi tahun persekolahan 2022.


JKM telah menyenarai pendek penerima bantuan kanak-kanak yang terdiri daripada keluarga ibu tunggal yang kini menerima bantuan daripada pihaknya. JKM turut menyenaraikan mereka yang menjadi penjaga bagi ahli keluarga yang terlantar sakit atau golongan Orang Kurang Upaya. Selain daripada itu, Pihak TOP juga mengenalpasti keluarga yang kehilangan pekerjaan atau mengalami pengurangan pendapatan semasa pandemik melalui Media Massa. Keutamaan diberikan kepada keluarga yang mempunyai anak yang bakal memulakan persekolahan Tahun Satu pada 2022. TOP telah menghubungi ibu-ibu tunggal ini untuk mendapatkan butiran berkenaan saiz pakaian dan barangan keperluan bagi 333 kanak-kanak terlibat.


Sebahagian daripada jualan produk sabun pencuci TOP tertentu di seluruh rangkaian AEON dan platform Shopee (melalui kedai rasmi Southern Lion) mulai 25 November hingga 26 Disember 2021 akan disalurkan untuk kelengkapan 333 pelajar sekolah rendah ini.

Kelengkapan kembali ke sekolah ini kepada penerima ini termasuk uniform sekolah baharu, kasut, stoking, alat tulis, kotak pensil, dan pensil warna. Setiap keluarga juga akan menerima pek sabun pencuci TOP 2.3kg, sementara anak-anak menerima menerima mainan lembut dan buku ilustrasi eksklusif oleh penulis dan pengilustrasi terkenal yang telah merangkul pelbagai anugerah, Emila Yusof. Beliau telah menghasilkan lebih 40 buah buku kanak-kanak seperti siri Dina termasuk My Mother’s Garden, My Mother’s Kitchen, My Father’s Farm dan terbaharu, Dina’s Art Class.



TOP akan menghantar pek peribadi kembali ke sekolah ini kepada JKM di 12 negeri untuk diedarkan kepada keluarga ibu tunggal terpilih pada tahun depan, sebelum sesi persekolahan yang baharu bermula.

Sejak dimulakan pada tahun 2015, kempen Cerahi Kehidupan Bersama TOP telah menyumbang keperluan persekolahan kepada 2,880 pelajar daripada 85 komuniti di seluruh negara, selain sumbangan berupa sabun pencuci TOP kepada penjaga dan keluarga.

Bersempena kempen kembali ke sekolah, jenama itu memperkenalkan sabun pencuci cecair TOP Gentle Care Advanced Micro-Clean Tech yang boleh menghilangkan 99.9% virus (COVID-19 dan Influenza A) dan bakteria.


TOP Gentle Care diformulasikan dengan Caring Touch Tech untuk penjagaan kulit yang menyeluruh. Dikuasakan dengan bahan aktif berasaskan tumbuhan yang bebas daripada lima perengsa yang menyebabkan kerengsaan kulit, ia sesuai digunakan untuk penjagaan kulit seluruh keluarga. Formula pH yang mesra kulit itu telah diuji secara dermatologi, dengan wangian sitrus yang harum berpanjangan. Sabun pencuci yang lembut kepada kulit ini menggunakan 3x Stain Busting Tech untuk menanggalkan kotoran degil secara berkesan dengan meresap jauh ke dalam serat fabrik bagi menghilangkan kotoran dan menghalangnya mencemari pakaian lain. TOP Gentle Care menggunakan Fibre Care Tech untuk melindungi pakaian dengan melembutkan fabrik pada peringkat serat bagi menjadikan pakaian tampak baharu dengan lebih lama.


Semasa pandemik, TOP telah banyak membantu mengurangkan beban pelajar Orang Asli dan keluarga mereka, golongan ibu tunggal, petugas barisan hadapan, pemberi vaksin dan golongan gelandangan menerusi sumbangan produk berjumlah RM600,000. Jenama tersebut turut menaikkan semangat menerusi lagu bertajuk ‘Bebas Melangkah’.

“Dalam kesukaran akibat pandemik yang melanda semua, rakyat Malaysia terbukti cekal dan mampu bangkit semula dengan menyokong mereka yang memerlukan. TOP berbangga untuk turut sama sebagai ahli Keluarga Malaysia ketika susah dan senang. Kempen Cerahi Kehidupan Bersama TOP semakin penting buat masa ini kerana ia membantu mengurangkan beban keluarga ibu tunggal, dan menggalakkan kanak-kanak untuk menyesuaikan diri untuk kembali ke sekolah. Kami memahami terdapat kanak-kanak yang berdepan dengan kebimbangan untuk kembali ke sekolah selepas sekian lama di rumah, oleh itu kami sumbangan kami turut disertakan dengan mainan lembut dan buku berilustrasi yang cantik oleh artis, penulis dan pengilustrasi buku terkenal Emila Yusof bagi membimbing kanak-kanak mengenai cara yang betul untuk mencuci tangan sebagai persediaan untuk kembali ke sekolah,” kata Ling Ai Li, Pengurus Pemasaran Bahagian Penjagaan Fabrik di Southern Lion Sdn Bhd.

Mengulas mengenai kerjasama tersebut, JKM mengucapkan terima kasih dan menyambut baik usaha murni pihak pengurusan TOP dalam menganjurkan inisiatif Cerah Kehidupan ini yang dapat memberi manfaat kepada mereka yang terkesan semasa pandemik Covid 19.”

Bagi Emila Yusof, kerjasama dengan TOP membolehkan beliau menyampaikan panduan mengenai kesihatan dan kebersihan diri kepada kanak-kanak yang masih menyesuaikan diri dengan perubahan hidup akibat pandemik melalui kisah seorang gadis bernama Kiki, yang menceritakan perjalanan hidup sehari-harinya bersama ibunya yang sentiasa berpesan untuk mencuci tangan dan pakaian.

“Kanak-kanak mengingati kisah sebelum tidur yang diceritakan ibu mereka sehingga mereka dewasa, dan ilustrasi bertindak sebagai peringatan visual bagi apa yang perlu mereka lakukan. Saya gembira apabila kerjasama dengan TOP mampu membantu menenangkan dan merapatkan hubungan ibu tunggal dengan anak-anak mereka,” kata Emila.

Dapatkan Buku Cerita Kiki Menentang Dunia Kuman secara PERCUMA dengan pembelian produk detergent TOP atau Kirei Kirei sebanyak RM45 dan ke atas.

Buku edisi terhad ‘Kiki Menentang Dunia Kuman’ oleh Emila Yusof akan dihadiahkan kepada semua penerima sumbangan Cerahi Kehidupan Bersama TOP. Orang awam boleh mendapatkan buku ilustrasi yang indah ini dengan membuat pembelian sabun pencuci TOP bernilai RM45 ke atas atau pencuci tangan Kirei-Kirei dalam satu resit di rangkaian AEON atau Kedai Shopee Southern Lion. Hantarkan bukti pembelian melalui Whatsapp ke 018-6688025 serta jawab satu soalan mudah. Untuk maklumat lanjut, layari https://www.facebook.com/TOPdetergentMY.

“Ini adalah kali pertama kami bekerjasama dengan Shopee untuk kempen ini selepas kami menyedari semakin ramai pelanggan membeli produk secara dalam talian. Kami berharap ia akan dapat meningkatkan jumlah kutipan tabung bagi membolehkan lebih ramai kanak-kanak dibantu, selain 333 kanak-kanak yang dikenal pasti. Bantu kami untuk membantu lebih ramai ibu tunggal dan anak-anak mereka agar mereka dapat menikmati masa depan yang lebih cerah,” tambah Ling.

Untuk mengetahui tentang produk TOP serta kempen ini dengan lebih lanjut, layari http://www.southernlion.com.my atau hubungi talian perkhidmatan pelanggan 1800-88-0133.

Ningxia Red

Ningxia Red

12/21/2021 09:13:00 AM

Pagi ni Eyda minum 1 pek Ningxia Red nih untuk kekal bertenaga bekerja sepanjang hari. Bila badan rasa kurang cergas, Eyda akan ambil 1 pek Ningxia Red nih. Boleh jugak diminum 30ml bersamaan separuh pek Ningxia Red. 

Ningxia Red ini boleh dinikmati 30ml di waktu pagi dan 30ml di waktu malam. Tapi ianya boleh diambil mengikut keperluan diri masing-masing.



Tahukah korang antara manfaat Ningxia Red ni?

🍒Boleh membantu anda kekal awet muda dengan sumber kalsium, magnesium, vitamin B di dalam Goji.
🍒 Menyokong proses detoks yang membantu proses pencernaan yang baik.
🍒Menyokong kesihatan kardiovaskular, fungsi imun, hati dan meningkatkan fungsi penghadaman yang baik.
🍒Menyokong fungsi penglihatan yang baik dengan adanya kandungan jus dan essential oil yang tinggi.
🍒Mengawal nafsu makan secara terkawal.

Ningxia Red ini didatangkan dalam 2 jenis sama ada botol 750ml atau pek mudah dibawa 60ml. Ada yang nak merisik boleh ke https://wa.link/ikz5xe

#NingxiaRed #YoungLivingKulim #younglivingdistributor #izzeydalife



Blog yang Diikuti