cabut gigi

Cabut Gigi Geraham Pertama Kimie

11/09/2017 07:53:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Bila ada anak yang sedang membesar, antara perkara yang akan dilalui adalah cabut gigi.

Ini merupakan kali ke 4 Kimie singgah ke Klinik Pergigian milik kerajaan. Kunjungan sebelum ini hanya cabut gigi seri dan juga gigi taring. Kali ini Eyda bawa Kimie untuk cabut gigi geraham kecil keduanya di bahagian bawah sebelah kanan.


Struktur gigi

Memandangkan hari Isnin lepas Eyda cuti untuk melayan anak-anak, jadinya dapatlah Eyda membawa Kimie cabut gigi geraham pertamanya itu.

Nasib ketika kami sampai hanya ada seorang yang sedang menunggu di luar. Kiranya giliran Kimie tak lama. Sementara menunggu nama Kimie dipanggil, sempat la ajak Kimie bergambar.

Jom berposing dulu

Sekejap saja jururawat berdua nih mencabut gigi geraham Kimie. Lepas tanya Kimie nih ada alergik bagai ke apa? Terus letak ubat kebas. Tak lama lepas tu terus cabut gigi geraham Kimie.

Dah kena cabut gigi

Nampak sangat Kimie sedang menahan sakit. Selepas jururawat tu cabut gigi geraham ada air mata bergenang di matanya. Rasanya ubat kebas tu belum sempat rasa. Selalunya Kimie nih kuat, tak akan menangis atau seangkatan dengannya.

Selesai

Gambar selepas nih, Eyda curi-curi ambil saja. Bila Eyda sembang dengan Kimie dia kata jururawat tu letak sikit ja ubat kebas, dia kata tak rasa kebas. Terasa jururawat tu goyangkan gigi dia beberapa kali. Tu yang dia menitiskan air mata.

Kesiannya kat anak ibu nih. Dalam perjalanan balik, singgah ke kedai Eco, dapatlah upah barang RM2.12 ya. Alhamdulillah balik tu, dia mampu untuk jamah nasi bersama dengan sup daging. Tiada lagi mulut sebut sakit dan seangkatan dengannya.


makan

McDonald's Double Spicy Chicken McDeluxe

11/08/2017 07:48:00 AM


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Maaf agak kurang kemaskini blog sejak akhir-akhir ini. Macam yang Eyda bagitahu sebelum ini yang kesihatan Eyda kurang memuaskan.

Alhamdulillah, kesihatan Eyda dah agak baik. Moga ianya kekal sihat seperti sebelumnya. Rindu nak sihat seperti dulu.


McDONALD'S DOUBLE SPICY CHICKEN McDELUXE

Memandangkan anak-anak Eyda nak makan burger McDonald's makanya minggu lepas Eyda bawalah anak-anak ke McDonald's Kulim.

Eyda hanya beri duit pada anak-anak untuk pesan makanan yang ingin dijamah. Bila sampainya talam di atas meja, fuhh burger McDonald's Double Spicy Chicken McDeluxe yang menjadi pilihan.



Set besar McDonald's Double Spicy Chicken McDeluxe bersama Bubur Ayam McDonald's

Ermm viral sangat kan burger McDonald's Double Spicy Chicken McDeluxe nih kononya pedas melampau itu yang membuatkan anak-anak nak mencuba.


Ushar kotak burger McDonald's Double Spicy Chicken McDeluxe

Meh tengok balutan McDonald's Double Spicy Chicken McDeluxe

Burger McDonald's Double Spicy Chicken McDeluxe

Jom tengok isi burger McDonald's Double Spicy Chicken McDeluxe

Nak tahu siapa gerangannya yang nak makan burger McDonald's Double Spicy Chicken McDeluxe nih. Pemilik burger tu ialah Izzat. Amboi, besarnya selera anak bujang ibu sorang nih. Jom tengok adakah dia berjaya makan tanpa minum air?



Ermm Kimie pun tak ketinggalan beli aiskrim Sundae kon dan juga minuman Cappucino. Ahh ni ubat nak bagi ibu berjaga ya. Selalunya ibulah tempat habiskan apa makanan atau minuman yang anak-anak tak dapat habiskan.

Hot Cappucino

Siap ada tulisan lagi di atas minuman Hot Cappucino nih. Lawa laa plak Eyda tengok sekali dengan corak cawan baru nih.

Lawa corak cawan nih

Kiranya viral yang mengatakan McDonald's Double Spicy Chicken McDeluxe nih pedas memang tak betul lah. Anak-anak Eyda pun dapat makan tanpa rasa pedas.


Blog yang Diikuti